De hoofdofficier van justitie van het Openbaar Ministerie in Den Haag heeft een beloning uitgeloofd van 10.000 euro voor de gouden tip die leidt tot de aanhouding en vervolging van de verdachten van een steekincident in Zoetermeer op dinsdag 26 september jongstleden. Op die dag werd er rond 15:15 uur een 38-jarige advocate meerdere malen met een mes gestoken in haar kantoor aan de Jacob Leendert van Rijweg. De vrouw raakte ernstig gewond.

Uit rechercheonderzoek is gebleken dat bij dit steekincident twee mannen betrokken zijn. Zij zijn vastgelegd op camerabeelden. Eén van deze verdachten had een bijzonder hoedje op, van deze man is een compositietekening gemaakt. Zie deze pagina van de politie. De andere man staat op beeld op NS-station Amsterdam-Lelylaan.

In de opsporingsprogramma’s Opsporing Verzocht, Team West en ook vorige week bij de Amsterdamse omroep AT5 besteedde de politie de afgelopen tijd uitgebreid aandacht aan dit onderzoek. In deze opsporingsprogramma’s werden er camerabeelden getoond van de verdachten.

Om bekendheid te geven aan de beloning van 10.000 euro, verspreidt de politie posters en flyers in het Nederlands en Arabisch onder de Marokkaanse gemeenschap in Gouda, Zoetermeer, Amsterdam, Rotterdam en Den Haag. Het slachtoffer zette zich belangeloos in voor deze gemeenschap, meldt de politie.

Fotobron: politie.nl. Dit beeld werd in oktober getoond in tv-programma Team West van Omroep West.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Zoetermeer? Gratis abonneren!