Buitenlandse automobilist is er gloeiend bij

mainImage
Buitenlandse automobilist is er gloeiend bij

De Zoetermeerse politie hield gistermiddag op de Voorweg in Hazerswoude-Dorp een dertigjarige man aan die gesignaleerd stond voor een openstaande hechtenis van acht dagen. Ook werd hij positief getest op het gebruik van verdovende middelen. De verdachte is in het buitenland woonachtig, zo laat een woordvoerder van de politie-eenheid Den Haag weten aan www.zoetermeersdagblad.nl.

De aanhouding volgde nadat agenten eerder op de middag in Zoetermeer een voertuig controleerden waarvan de inzittenden zich verdacht gedroegen.

Uit onderzoek bleek verder dat het buitenlandse kenteken op het voertuig sinds 2016 niet meer op naam geregistreerd stond. De bestuurder is overgebracht naar een arrestantencomplex voor het uitzitten van de openstaande hechtenis.

Het voertuig werd in beslag genomen en de kentekenplaten zullen ter vernietiging worden aangeboden. Tegen de bestuurder wordt proces-verbaal opgemaakt vanwege het rijden met ongeldige kentekenplaten en rijden onder invloed, indien blijkt dat de wettelijke grenswaarde voor drugs in het verkeer zijn overschreden.

Fotobron: ANP.


| Foto: Digitaal Dagblad.