'Als gemeente zorgen voor veilig ondernemersklimaat'

mainImage
'Als gemeente zorgen voor veilig ondernemersklimaat'

,,Wij willen als gemeente samen met de ondernemers zorgen voor een goed en veilig ondernemersklimaat waarin criminaliteit geen plaats heeft". Burgemeester Charlie Aptroot heette de ondernemers welkom op de bijeenkomst over ondermijning, die de gemeente Zoetermeer samen met de politie deze week organiseerde. Ondernemers gingen in gesprek met verschillende experts en leerden hoe ze ondermijnende criminaliteit kunnen herkennen en wat in dat geval te doen. Ruim 200 ondernemers bezochten de twee bijeenkomsten.

Ondermijning is een containerbegrip voor alle vormen van criminaliteit waarbij de onderwereld met de bovenwereld wordt gemengd. Iets wat ook in Zoetermeer zichtbaar is.

De bijeenkomst over ondermijning, die eerder dit jaar plaatsvond, werd vanwege grote belangstelling herhaald. Aptroot: ,,Dat zijn evenzoveel extra paar oren en ogen voor politie en gemeente om signalen op te pakken van zaken in hun werkomgeving die mogelijk niet in de haak zijn. Want ook ondernemers hebben er mee te maken. Ondermijning betekent vaak oneerlijke concurrentie en het kan goede ondernemers in hun werk belemmeren en zelfs bedreigen."

Een voorbeeld hiervan is concurrentie tegen zeer lage prijzen, omdat een ander zich bezighoudt met witwaspraktijken. Of een ondernemer die makkelijk kan concurreren omdat hij met illegalen werkt en hen zwart laat werken door geen belasting en sociale premies af te dragen.

Melden Ondernemers kunnen helpen ondermijnende criminaliteit te signaleren. Vermoedens van ondermijning kunnen zij melden via [email protected] of anoniem via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.


| Foto: Digitaal Dagblad.