Auto's klemgereden, melding vuurwapen

mainImage
Auto's klemgereden, melding vuurwapen

De politie hield afgelopen donderdagavond drie verdachten aan op de kruising van de Oranjelaan en Willem de Zwijgerlaan in Driemanspolder. Dat gebeurde nadat er rond 20:30 uur een melding was binnengekomen dat twee inzittende van twee auto's ruzie met elkaar hadden gekregen op het Fivelingo in Meerzicht, en daar was vermoedelijk een vuurwapen bij betrokken. De wagens werden even later klemgereden door agenten.

De verdachten werden uit de auto’s gepraat met een zogenoemde uitpraatprocedure. Dat is een procedure die gebruikt wordt bij het aanhouden van vuurwapengevaarlijke verdachten. Zij worden met getrokken wapens gecontroleerd door de politie en uit het voertuig of de woning gehaald.

'Bij zo'n aanhouding maken agenten gebruik van een benaderingstechniek gevaarlijke verdachten (BGTV). Daarbij is de kans zeer reëel dat als een verdachte niet aan de aanwijzingen van de agenten voldoet, hij te maken kan krijgen met een agent die zijn vuurwapen gebruikt. De gevolgen kunnen dan zeer ingrijpend zijn,' meldt de politie.

De drie inzittenden van de auto’s zijn een 20-jarige man uit Pijnacker, een 25-jarige man uit Moerkapelle en 35-jarige man zonder vaste woonplaats. In de auto’s zijn geen vuurwapens aangetroffen. Wel is er een gebruikers hoeveelheid drugs en cash geld gevonden. De auto’s worden onderzocht en de verdachten zitten vast. Zij worden door de politie gehoord.


Foto: Digitaal Dagblad