Bestuurders testen positief op harddrugs, achtervolging met bestelbus

mainImage
Bestuurders testen positief op harddrugs, achtervolging met bestelbus

De politie van Zoetermeer hield op donderdag 15 november jongstleden een man aan voor rijden onder invloed. De bestuurder van een bestelbus, die 's nachts rond 01:30 uur de aandacht trok van surveillerende agenten door een defecte koplamp, bleek onder invloed te zijn van alcohol en cocaïne. Na een korte achtervolging werd hij aangehouden ter hoogte van de Molenstraat.

De APK van het voertuig bleek te zijn verlopen en op het politiebureau vonden agenten ook nog een kleine hoeveelheid verdovende middelen in zijn sok. De drugs werd in beslag genomen, het rijbewijs ingevorderd en bloedonderzoek zal uitwijzen hoeveel alcohol en drugs de man in zijn lichaam had, meldt de politie Zoetermeer.

Incident op Afrikaweg


Op de Afrikaweg verrichtte de politie later die nacht weer een aanhouding. Agenten zagen een auto rijden waarvan de APK verlopen is en de eigenaar van het voertuig bleek voor bijna 9000 euro aan boetes open te hebben staan. De bestuurder testte positief op het gebruik van harddrugs.

De man werd aangehouden en een politiearts nam bloed af voor onderzoek door het Nederlands Forensisch Instituut (NFI). Het rijbewijs werd ingevorderd en omdat de openstaande boetes niet betaald konden worden, werd het voertuig buiten gebruik gesteld. De bijrijder van het voertuig bleek in het bezit te zijn van een rugtas met daarin inbrekerswerktuigen. Hij werd aangehouden voor overtreding van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) en voor onderzoek ingesloten aan het politiebureau. Het gereedschap werd in beslag genomen.

Fotobron: ANP.


Foto: Digitaal Dagblad