CDA Zoetermeer over verkeerssituatie Van Tuyllpark: 'De maat is vol'

mainImage
CDA Zoetermeer over verkeerssituatie Van Tuyllpark: 'De maat is vol'

CDA Zoetermeer vindt dat de verkeerssituatie in en rondom het Van Tuyllpark snel moet verbeteren. ,,Het zoveelste ongeluk van dinsdag is de druppel die de emmer doet overlopen," aldus CDA-raadslid David Weekenstroo.

,,Het was voor mij helaas geen verassing dat er een ongeluk is geweest," vervolgt Weekenstroo. ,,Het was wachten tot er één zou komen. Dat vinden we onacceptabel. We willen dan ook dat het college er zo snel mogelijk voor zorgt dat onze kinderen veilig naar hun sportclub kunnen fietsen of brommen."

Bij de Van der Hagenstraat werd afgelopen dinsdagavond een jongen op zijn scooter geschept door een auto. Hij maakte een salto, kwam eerst op zijn hoofd terecht en daarna op zijn zij, maar bracht het er al met al goed vanaf, zo liet hij weten aan www.zoetermeersdagblad.nl. De jongen speelt bij Mixed Hockeyclub Zoetermeer (MHCZ). Omdat hij ervoor training had gegeven op de club, en het erg koud was, droeg hij twee mutsen en een capuchon. Mogelijk is dat zijn redding geweest.

CDA-raadslid Weekenstroo kent de situatie in het Van Tuyllpark. ,,Als voormalig lid van MHCZ heb ik deze route vaak gefietst en ik heb me eigenlijk nooit veilig gevoeld op deze route. Toen ik 18 oktober naar MHCZ fietste om te kijken naar een wedstrijd in de Gold Cup vielen mij opnieuw deze zeer gevaarlijke verkeerssituaties op."

Het gaat volgens Weekenstroo bijvoorbeeld om de kruising met het fietspad bij de afslag bij de Oostweg en de onverlichte bocht bij de Van der Hagenstraat. Daar moeten fietsers schuin oversteken als ze over het fietspad langs het SilverDome zijn gefietst. ,,De auto's die parallel aan het voetpad staan geparkeerd aan de kant van het hockeyveld zijn ook erg gevaarlijk en dan heb ik het nog niet eens over de grote hoeveelheid losliggende tegels op het fietspad." CDA heeft over de kwestie schriftelijke vragen ingediend bij het stadsbestuur.

Fotobron: AS Media.


Foto: Digitaal Dagblad