Grootscheepse controle RandstadRail in Zoetermeer (bekijk de resultaten)

mainImage
Grootscheepse controle RandstadRail in Zoetermeer (bekijk de resultaten)

De HTM, politie-eenheid Den Haag, Wijk en Agent Samen (WAS) en team Handhaving van de gemeente Zoetermeer hielden vrijdag 5 oktober jongstleden een grootscheepse controleactie in tram 3 en 4 van de RandstadRail in Zoetermeer. Ook op en rond de haltes werd gesurveilleerd. 3896 passagiers werden gecontroleerd en van die groep begingen 99 personen een overtreding, waarvan 77 voor het niet kunnen tonen van een geldig vervoersbewijs. Het percentage reizigers zonder geldig vervoersbewijs komt hiermee op 1,98 procent.

Met deze gezamenlijke actie willen de veiligheidspartners de overlast terugdringen en het veiligheidsgevoel van de inwoners en reizigers vergroten. Op de trams en ook daar buiten. Daarom maakten de teams van WAS een extra ronde door de aangrenzende wijken. Burgemeester Charlie Aptroot woonde de controleactie bij.

De actie duurde van 14:15 tot 21:00 uur. Zo kon er ook in de drukke avondspits gecontroleerd worden.

Lijst met overtredingen


HTM: 77 overtredingen voor het reizen zonder geldig vervoersbewijs.
Team Handhaving: 7 overtredingen voor onder meer fietsen over het perron.
Politie: 15 overtredingen voor onder meer het niet kunnen tonen van een ID-kaart, het nuttigen van alcohol en voeten op de bank in de tram. Verder hield de politie drie verdachten aan, waarvan twee verdachten nog een gevangenisstraf moesten uitzitten.

Fotograaf: Chris van Dijke (www.chrisvandijke.nl).


| Foto: Digitaal Dagblad