Grote verkeerscontrole in Zoetermeer

mainImage
Grote verkeerscontrole in Zoetermeer

Agenten hielden afgelopen donderdag 31 mei, samen met een aantal externe partners, waaronder de Belastingdienst en de Rijks Dienst Wegverkeer (RDW), een uitgebreide verkeerscontrole op een parkeerterrein op de Zuidweg in Zoetermeer. Met behulp van ANPR-camera's (automatische nummerplaatherkenning) pikten motorrijders auto’s van de weg om deze te laten controleren, meldt de politie. Er werden 309 voertuigen en inzittenden gecontroleerd.

Twee bestuurders hadden te veel gedronken en kregen een proces-verbaal. Er werden vijftig bekeuringen voor verschillenden verkeersovertredingen uitgeschreven, zoals twaalf gladde banden en in zeven gevallen had de bestuurder geen rijbewijs bij zich. Er werd ruim 18.000 euro aan openstaande vorderingen geïnd.

Voor de controle werd een deel van het parkeerterrein aan de Zuidweg in Rokkeveen tussen 14:30 en 22:00 uur afgesloten. Op de Afrikaweg in Zoetermeer, de A12 en de N470 stonden motorrijders van de politie en ANPR-voertuigen die alle langsrijdende kentekens scanden en een signaal gaven bij een hit. Bij zo’n hit was er dan mogelijk iets mis met het kenteken of met de eigenaar van de auto.

In dat geval volgde er aanvullende onderzoek op het parkeerterrein door de Belastingdienst, een incassodienst van de Rijksoverheid en agenten die de auto's en hun inzittenden daar uitgebreid controleerden. Ook keken motorrijders uit naar bestuurders die verkeersovertredingen maakten, zoals telefoongebruik achter het stuur.

Fotograaf: Sander van den Berg.


Foto: Digitaal Dagblad