mainImage

Incident bij Balijbrug in Zoetermeer

3 november 2019, 13:42 uur
112

Een persoon is vanochtend aangehouden ter hoogte van de Balijbrug in Zoetermeer. De verdachte werd gearresteerd vanwege verboden wapenbezit, meldt de politie Zoetermeer.  

Agenten kregen omstreeks 08.40 uur de melding dat een voorbijganger een persoon in de struiken bij de Balijbrug zag liggen. De persoon zou stil liggen en er zouden meerdere wapens naast hem liggen.

Ter plaatse zagen agenten een persoon liggen met een vuurwapen op zijn buik. Zij hebben hun vuurwapen getrokken en de persoon benaderd middels de BTGV-procedure (benaderingstechniek gevaarlijke verdachten). 'De verdachte reageerde op het aanroepen van de collega's en werkte mee. De verdachte werd hierop aangehouden voor het bezit van de verboden wapens,' aldus de politie Zoetermeer.

TEV (Team Explosieven Verkening) van de politie is ter plaatse gekomen en de wapens onderzocht. Het handvuurwapen bleek een Airsoft-wapen te zijn en het geweer een luchtdrukwapen. Bij de verdachte werd tevens bijbehorende munitie en een vlindermes aangetroffen. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau waar de zaak verder wordt onderzocht.


Foto: Politie Zoetermeer