Zoetermeers Dagblad | Incidenten met speedpedelecs in Zoetermeer
mainImage

Incidenten met speedpedelecs in Zoetermeer

Afbeelding is niet meer beschikbaar
27 juli 2019, 17:40 uur
112

In Zoetermeer hebben zich onlangs meerdere incidenten met speedpedelecs voorgedaan waarbij boetes van 104 euro zijn uitgedeeld. Dat meldt de wijkagent van Buytenwegh.

In één geval had een bestuurder van een speedpedelec, een type elektrische fiets, de kentekenplaat van zijn fiets verwijderd om zo minder op te vallen op het fietspad. Afgelopen week werd er een bestuurder bekeurd die met zijn speedpedelec veel te hard reed op het fietspad. "De bestuurder verklaarde dat hij het eng vond om op de rijbaan te fietsen. Wij vroegen hem waarom hij dan geen e-bike had gekocht. Zijn antwoord: die gaan te langzaam", aldus de wijkagent. Ook in dat geval was de hoogte van de boete 104 euro.

Speedpedelecs zijn fietsen met trapondersteuning waarbij je met bijtrappen een snelheid kan halen van zo'n 45 kilometer per uur. 'Deze high speed e-bikes vallen voor de wet onder de bromfietsen. Dit betekent dat je bij een speed pedelec een geel bromfietskentekenplaatje moet voeren en je de overige verkeersregels voor bromfietsen moet volgen, zoals bijvoorbeeld het verplicht dragen van een helm', zo valt te lezen op het digitale huis van de ANWB.


Foto: Digitaal Dagblad