Jongen (15) beroofd bij Vestingpad

mainImage
Jongen (15) beroofd bij Vestingpad

Een vijftienjarige jongen is afgelopen woensdagavond 1 augustus rond 22:30 uur met geweld beroofd van zijn schoenen. Dat meldt de politie. Het incident vond plaats bij een park aan het Vestingpad langs de Benthuizerplas, in het grensgebied van Noordhove en Benthuizen. De verdachten zijn twee onbekende jongens van vijftien à zestien jaar. Het slachtoffer belde na de beroving zelf met de politie.

Mogelijk is de jongen het slachtoffer geworden van 'catfishing', zo vertelde hij zelf tegen agenten. Hierbij doet een persoon met kwade bedoelingen zich voor als iemand anders, om zijn nietsvermoedende 'prooi' in de val te lokken.

'Omdat hij in het park afsprak met een meisje die hij een aantal dagen geleden via Snapchat had leren kennen. Voorafgaande aan de eerste ontmoeting had hij haar nog een filmpje via Snapchat van zichzelf gestuurd, met de dure schoenen aan,' aldus de politie. 'Toen het slachtoffer omstreeks 22:00 uur op zijn fiets aankwam in het park, wachtte hij daar ruim een halfuur op haar. Op het moment dat hij weg wilde gaan, werd hij benaderd door twee onbekende jongens.'

Signalementen 


De verdachten fietsten na de beroving op een donkere damesfiets weg richting Oosterheem. De eerste verdachte was een donker getinte jongen van ongeveer 16 jaar oud, 1.85 meter lang met een slank postuur. Hij droeg een groen vest met capuchon.

De tweede verdachte was een licht getinte jongen van ongeveer 15 jaar oud, 1.75 meter lang met een normaal postuur. Hij droeg een zwarte trainingsbroek en een capuchon over zijn hoofd.

Iets gezien of gehoord op 1 augustus tussen 22:00 en 22:45 uur in de omgeving van het park aan de Schansbaan? Bel dan met 0900-8844 of 0800-7000 (anoniem).


| Foto: Digitaal Dagblad