Man betrapt bij controle Zoetermeerse politie

12 January 2020, 13:40 uur
112
mainImage

De Zoetermeerse politie hield vrijdagavond een bestuurder van een personenauto aan. De man in kwestie, die werd gespot door een motoragent, probeerde een file op de A12 op riskante wijze te omzeilen. Hij volgde boven aan de afrit Nootdorp niet de aangegeven rijrichting en stak rechtdoor het kruispunt over om vervolgens weer de A12 op te rijden.

 

Bij controle bleek de bestuurder een openstaande boete te hebben staan die meteen betaald diende te worden. Ook bleek het voertuig van de man geschorst, niet verzekerd en was de APK-geldigheid verlopen. Een aansluitende speekseltest wees bovendien uit dat de verkeersovertreder onder invloed was van de stof thc, meldt de politie Zoetermeer.

Een politiearts nam bij de verdachte bloed af en dit zal in een laboratorium onderzocht worden op de aanwezigheid van verdovende middelen. Daarbij wordt gekeken of de wettelijke grenswaarde van drugs in het verkeer zijn overschreden. Bij een overtreding wordt proces-verbaal opgemaakt en volgt een mededeling onderzoek rijgeschiktheid aan het CBR.

Voor de diverse verkeersovertredingen werd ook nog een proces-verbaal opgemaakt en de openstaande boete werd geïnd. Omdat de man reed in een geschorst voertuig, zal mogelijke nog naheffing volgen vanuit de belastingdienst.