'Moet er niet aan denken als dat ding was afgegaan'

mainImage
'Moet er niet aan denken als dat ding was afgegaan'

Eerder vandaag werd bekend dat burgemeester Charlie Aptroot Club Magnum aan de Van der Hagenstraat voor twee weken sluit. Dit naar aanleiding van een handgranaat die gisteravond werd ontdekt en ontmanteld door de Explosieve Opruimingsdienst (EOD). In het gebied bevonden zich op dat moment veel sporters die enige tijd niet naar huis konden omdat zij dan langs de afgezette locatie moesten. Aptroot heeft inmiddels een reactie gegeven.

,,Je moet er niet aan denken wat er had kunnen gebeuren als dat ding was afgegaan als er net iemand was langs gefietst. Dit is volstrekt onacceptabel en dit is nu al het zoveelste incident. Vanuit het oogpunt van openbare orde en veiligheid moet ik de zaak sluiten omdat moet worden onderzocht wat er is gebeurd," aldus burgemeester Aptroot. ,,Ook wil ik weten of de ondernemer zich aan de veiligheidsafspraken heeft gehouden. Daar is twijfel over."

In de komende twee weken wordt het incident onderzocht en wordt gekeken of de ondernemer zich heeft gehouden aan de met de gemeente gemaakte veiligheidsafspraken. Ook onderzoekt de gemeente maatregelen die het gebied veiliger kunnen maken zoals cameratoezicht en betere verlichting.

De politie vraagt mensen die iets hebben gezien dat met deze zaak te maken heeft zich te melden.


Foto: Digitaal Dagblad