Zoetermeers Dagblad | Motorrijder Australiëweg rijdt wel heel hard

Motorrijder Australiëweg rijdt wel heel hard

mainImage

Er zijn gisteren op diverse plekken in Zoetermeer weer snelheidscontroles gehouden door de politie en dat leverde de nodige bekeuringen op. Op de Australiëweg kregen drie bestuurders een boete voor het overschrijden van de maximumsnelheid. Twee automobilisten reden 100 kilometer per uur waar 70 is toegestaan en een motorrijder maakte het wel heel bont met een gemeten snelheid van 152 kilometer per uur, meldt de politie Zoetermeer. Het rijbewijs van de motorrijder is ingevorderd en de man zal zich moeten verantwoorden tegenover het Openbaar Ministerie.   

Op de Willem Dreeslaan in Oosterheem werden in ongeveer een uur tijd achttien hardrijders op de bon geslingerd. De hoogst gemeten snelheid was hier 82 kilometer per uur. Een scooterrijder maakte tijdens het rijden een foto met zijn mobiele telefoon van de lasercontrole. De man werd hiervoor bekeurd.

Agenten controleerden ook nog op de Zwaardslootseweg op afleiding in het verkeer. Twee automobilisten en een vrachtwagenchauffeur kregen een boete voor het vasthouden van een mobiele telefoon. Op de Oostweg werd gecontroleerd op de algehele staat van voertuigen en gedragingen tijdens het rijden. Voor verschillende feiten werden daar bekeuringen uitgeschreven, zoals het niet dragen van de gordel, rijden zonder rijbewijs, het vasthouden van een mobiele telefoon en onleesbare kentekenplaten.


Foto: Zoetermeers Dagblad