Onderzoek sextortion, Zoetermeerder verdacht

3 October 2019, 15:54 uur
112
mainImage

In twee verschillende onderzoeken naar sextortion hielden agenten van de politie-eenheid Den Haag maandag 30 september en dinsdag 1 oktober in totaal zeven verdachten aan. Zij worden ervan verdacht tientallen mannen te hebben afgeperst die online naaktfoto’s hadden gedeeld. In één van de onderzoeken hielden agenten de afgelopen maanden al 25 verdachten aan. Zij stelden hun bankrekening ter beschikking aan de nu aangehouden hoofdverdachten.

In het onderzoek van de districtsrecherche Zoetermeer/Leidschendam-Voorburg hield de politie maandag 30 september twee hoofdverdachten aan, waaronder een 25-jarige Zoetermeerder. Hun werkwijze was vrijwel identiek aan de werkwijze van de verdachten uit het andere onderzoek, meldt de politie. Gemiddeld maakten de slachtoffers, die uit het hele land komen, hier 900 euro over. Ook hier sluit de recherche meer aanhoudingen niet uit en gaat het onderzoek onverminderd voort.

In beide onderzoeken lieten de hoofdverdachten hun slachtoffers geld overmaken naar zogenoemde ‘money mules’. Deze personen stelden hun bankrekening ter beschikking aan de verdachten. In het Zoetermeerse onderzoek is één van deze ‘geldezels’ aangehouden.

Alle zeven hoofdverdachten uit de beide onderzoeken zitten in beperkingen. Dat betekent dat zij uitsluitend contact mogen hebben met hun advocaat.