Zoetermeers Dagblad | Politie Zoetermeer helpt bij achtervolging

Politie Zoetermeer helpt bij achtervolging

mainImage
Afbeelding is niet meer beschikbaar

De Zoetermeerse politie assisteerde collega-agenten uit Alphen aan den Rijn afgelopen vrijdag bij een achtervolging op de snelweg die liep van Bleiswijk tot Knorrestein over de A12. Daar haalde een man met zijn auto snelheden van wel tegen de 170 kilometer per uur, waarbij hij zich kriskrassend tussen het verkeer door bewoog. Ook maakte de verdachte gebruik van de vluchtstrook.  

Een oplettende motorrijder van Politie Alphen aan den Rijn kreeg zicht op het voertuig en zette samen met collega's de achtervolging in. Eén eenheid van bureau Zoetermeer kon voor het voertuig komen op de snelweg, waarna de automobilist tot stoppen werd gemaand. Na controle bleek de bestuurder onder invloed te zijn van THC.

'Gezien de optelsom van excessen werd het rijbewijs ingevorderd en de auto van de bestuurder in beslag genomen. En nee, die krijgt hij niet zomaar terug', aldus de politie Zoetermeer.

De bestuurder zal na onderzoek van het afgenomen bloed verantwoording moeten afleggen bij de rechter. Hij kan een forse boete tegemoetzien.


Foto: Digitaal Dagblad