Politie Zoetermeer lovend over ANPR-systeem

mainImage
Politie Zoetermeer lovend over ANPR-systeem

De politie Zoetermeer is zeer te spreken over het gebruik van het ANPR-systeem (Automatic NumberPlate Recognition). Hierbij scant een camera kentekens van voorbijrijdende voertuigen. De gelezen kentekens worden vergeleken met een referentiebestand in een computersysteem en als een kenteken overeenkomt met een kenteken uit het referentiebestand, waarin onder andere mensen met openstaande boetes staan, dan kan de politie tot actie overgaan.

'Team Zoetermeer heeft de beschikking over een ANPR voertuig en maakt gebruikt van een aantal vaste camera’s langs hoofdwegen die voorzien zijn van dit systeem. Dagelijks wordt er door ons gereageerd op hits en dit heeft in 2018 geleid tot grote successen,' aldus politie Zoetermeer. 'Al met al voor ons een zeer waardevolle ontwikkeling die in de toekomst hopelijk verder zal worden uitgebreid. Met het ANPR-systeem is de politie in staat om nog beter informatie gestuurd te werken.'

Tot de successen rekent de politie onder meer het opsporen van gestolen en verduisterde voertuigen, aanhouding van verdachten naar aanleiding van woninginbraak in Zoetermeer, de aanhouding van verdachten die betrokken waren bij een schietpartij elders in het land en het aanhouden van recidivisten in het verkeer, zoals mensen die onder invloed achter het stuur kruipen.

Fotobron: ANP.


Foto: Digitaal Dagblad