Politie Zoetermeer vindt illegaal vuurwerk

mainImage
Politie Zoetermeer vindt illegaal vuurwerk

In Zoetermeer heeft het vuurwerkteam van de politie ruim 20 kilo illegaal vuurwerk opgespoord. In één week tijd werden meerdere woningen in de regio Zoetermeer, Pijnacker en Leidschendam-Voorburg doorzocht. De politie heeft tips binnengekregen dat er voor consumenten verboden vuurwerk aanwezig zou zijn. Dat leverde een behoorlijke vangst op. Er werd voor meer dan 20 kilo aan zwaar en professioneel vuurwerk in beslag genomen. Tegen de bewoners wordt proces-verbaal opgemaakt.

Het illegale vuurwerk is mogelijk besteld via de vier Poolse webshops die de politie onlangs offline liet halen. Daardoor kreeg de politie ruim 2000 Nederlandse adressen in het vizier, bleek een week geleden.

Er gelden tegenwoordige zware straffen als je illegaal vuurwerk verhandelt, opslaat of afsteekt. Het kan zo zijn dat de verdachten enkele weken in hechtenis worden genomen of dat er een gevangenisstraf op ze wacht. De politie wijst erop dat de opslag van zwaar vuurwerk in huis levensgevaarlijk is en je de risico’s ervan niet moet nemen.


Foto: Digitaal Dagblad