Positieve drugstest bestuurder op Weidedreef

mainImage
Positieve drugstest bestuurder op Weidedreef

Aan de Weidedreef in Seghwaert, nabij de wijkgrens met Noordhove, is afgelopen woensdag op donderdagnacht een bestuurder aangehouden op verdenking van rijden onder invloed. Dat meldt de politie Zoetermeer.

Agenten zagen rond 00:10 uur een voertuig met gedoofde verlichting rijden en dat zorgde voor argwaan. Bij controle op alcohol en drugs werd de bestuurder positief getest op THC, de werkzame stof in cannabis.

Aan het politiebureau werd bij de verdachte bloed afgenomen door een arts en dit zal voor onderzoek worden opgestuurd naar het Nederlands Forensisch Instituut (NFI). Wanneer wordt vastgesteld dat de wettelijke grenswaarde is overschreden, volgt er een proces-verbaal tegen de verdachte.

'Het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) zal in dat geval gevraagd worden om onderzoek te doen naar de rijgeschiktheid van de verdachte', aldus de politie Zoetermeer.

De politie Zoetermeer heeft sinds juli 2017 de mogelijkheid om met een speekseltest te controleren of bestuurders onder invloed van drugs deelnemen aan het verkeer. Deze speekseltest detecteert meerdere drugssoorten en fungeert als een voorlopige indicator, vergelijkbaar met het voorlopig ademonderzoek op straat bij alcohol. In Zoetermeer leidde de test sinds begin dit jaar tot zeventien zaken waarvan in een aantal gevallen nog gewacht wordt op de uitslag van het NFI.


Foto: Digitaal Dagblad