mainImage

Schietincident Gershwinrode: update

6 oktober 2019, 13:11 uur
112

De politie heeft zaterdag 5 oktober twee mannen aangehouden na een schietincident (lees artikel) in een woning aan de Gershwinrode in Buytenwegh. Dat meldt de politie vandaag.

De politie kreeg omstreeks 15.15 uur meerdere meldingen dat er mogelijk geschoten werd in de omgeving van de Muzieklaan. De gealarmeerde agenten hebben direct een zoekactie in de omgeving verricht en kwamen uit bij een woning met een vernielde ruit aan de Gershwinrode.

Een 19-jarige man die in de woning was, werd aangehouden door het arrestatieteam. Zijn rol bij het schietincident wordt onderzocht. De politie heeft na zijn aanhouding verder onderzoek verricht. Er werden geen gewonden aangetroffen.

Volgens getuigen waren na het schietincident enkele mannen weggerend en in een auto gestapt. Deze auto werd even later in de omgeving gezien. De 18-jarige bestuurder van de auto werd op de Boekweitkamp in Den Haag aangehouden en de auto is in beslaggenomen. De betrokkenheid bij het schietincident van zowel deze man uit Den Haag als de 19-jarige man uit Zoetermeer wordt door de recherche verder onderzocht.

Getuigenoproep
Getuigen die mogelijk iets gezien of gehoord op zaterdagmiddag 5 oktober rondom de woning aan de Gershwinrode in Zoetermeer kunnen hun informatie delen met de politie. Dit kan via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. Ook is het mogelijk om uw informatie te delen via het onderstaande tipformulier. 


Foto: AS Media