Schietpartij Delft: opgepakte Zoetermeerder (21) langer vast

mainImage
Schietpartij Delft: opgepakte Zoetermeerder (21) langer vast

De 21-jarige Zoetermeerder die deze week werd opgepakt voor mogelijke betrokkenheid bij het fatale schietincident in Delft blijft langer achter de tralies. De rechter-commissaris heeft vandaag het voorarrest van de verdachte met veertien dagen verlengd, zo meldt het Openbaar Ministerie. De Zoetermeerder wordt ervan verdacht dat hij de bestuurder is geweest van een vluchtauto, nadat er bij een coffeeshop in de Breestraat in Delft werd geschoten.

Op die bewuste maandagochtend 8 oktober was een verdachte op de vlucht geslagen toen agenten hem wilden aanhouden, omdat hij met een wapen voor een coffeeshop zou hebben gestaan. Hij vluchtte op een scooter. De verdachte werd later door onbekenden voor Het LangeLand Ziekenhuis in Zoetermeer neergelegd, waar hij overleed aan zijn verwondingen.

Een tweede verdachte ging er in een vluchtauto vandoor. Het Openbaar Ministerie (OM) wil niet kwijt of dat om de nu opgepakte Zoetermeerder zou gaan, omdat de verdachte in beperking zit. Hij mag alleen contact hebben met zijn advocaat en het OM mag verder geen informatie naar buiten brengen.

De politie hield eerder een 26-jarige man uit Amsterdam aan op verdenking van betrokkenheid bij het beschieten van verschillende coffeeshops in de binnenstad van Delft. Die man zit nog altijd vast.

Foto: de Breestraat in Delft kort na de schietpartij.

Fotobron: ANP.


Foto: Digitaal Dagblad