Snelheidscontrole en aanhouding bij Noord Aa

mainImage
Snelheidscontrole en aanhouding bij Noord Aa

Een motorrijder van de Zoetermeerse politie hield afgelopen dinsdagavond een snelheidscontrole op de Aziëweg ter hoogte van recreatiegebied Noord Aa. Daarbij kregen vier personen een boete vanwege het overschrijden van de maximumsnelheid met meer dan twintig kilometer per uur.

Eén van hen, een 23-jarige man uit Zoetermeer, reed 81 kilometer per uur op een plek waar vijftig kilometer per uur is toegestaan. De man bleek daarnaast niet in het bezit te zijn van een rijbewijs en hij werd positief getest op het gebruik van drugs achter het stuur. De Zoetermeerder werd voor bloedafname overgebracht naar het politiebureau, waar het bloed wordt onderzocht door het Nederlands Forensisch Instituut (NFI).

Wanneer uit onderzoek blijkt dat de wettelijke grenswaarde is overschreven, volgt een proces-verbaal. De man bleek ook gesignaleerd te staan voor een openstaande schadevergoedingsmaatregel die hij niet in staat was te voldoen. Hij is voor de komende vijftien dagen overbracht naar een arrestantencomplex, meldt politie Zoetermeer.

Fotograaf: Sander van den Berg.


Foto: Digitaal Dagblad