mainImage

Surveillances in Meerzicht en Buytenwegh

21 oktober 2019, 09:31 uur
112

Op donderdag 17 oktober hebben dertien agenten van de Vrijwillige Politie in Zoetermeer 's avonds in de wijken Meerzicht en Buytenwegh gesurveilleerd. Dit gebeurde op de fiets, in een opvallende bus, op de scooter en in een onopvallende bus.
In de winkelgebieden werd lopend gesurveilleerd. De acties werden uitgevoerd in het kader van het Donkere Dagen Offensief. Nu het weer sneller donker wordt, wil de politie een extra oogje in het zeil houden en stijgingen van inbraken, overvallen en straatroven tegengaan.

'Onze politievrijwilligers hebben met diverse wijkbewoners gesproken en zo nu en dan moesten zij een waarschuwingsgesprek houden. Hier werd door de wijkbewoners positief op gereageerd', aldus de politie Zoetermeer.

De politievrijwilligers hebben in het kader van 'Camera in Beeld' ook adressen bezocht waar een camera aan de woning hing. 'Wij gebruiken vaak camerabeelden om misdaden op te lossen. Om te weten waar camera’s geïnstalleerd zijn en wat zij ‘zien’, maken wij gebruik van een databank, genaamd ‘Camera in Beeld’. Met deze databank kunnen wij nog sneller zien waar in de buurt van een misdaad (bijvoorbeeld een woninginbraak) zich camera’s bevinden die mogelijk beelden van de dader hebben. Hierdoor kunnen daders sneller worden gepakt.' Een aantal van de bezochte bewoners heeft zich direct aangemeld via de politiesite.


Foto: Politie Zoetermeer