Verkeersinfarct na ongeval op A12

mainImage
Verkeersinfarct na ongeval op A12

Ook de Zoetermeerders zullen het ongetwijfeld hebben gemerkt: op en rondom de A12 ter hoogte van Zevenhuizen en Waddinxveen was het gistermiddag- en avond één grote chaos. Door een ongeval met vier voertuigen omstreeks 13:00 uur, ter hoogte van kilometerpaal 21.6, moest de A12 in beide richtingen worden afgesloten en daardoor ontstond er een verkeersinfarct in de omgeving.

[caption id="attachment_50064" align="alignleft" width="300"] Gisteren, even na 15:30 uur, op de A12.[/caption]

De politie meldt dat een vrachtwagenchauffeur, die van Utrecht naar Den Haag reed, vermoedelijk tijdens een inhaalmanoeuvre een klapband kreeg. De truck raakte hierdoor een busje dat op de meest linker rijstrook reed, waarna beide voertuigen richting de betonnen vangrail schoven. Het busje belandde op de andere rijbaan. Op de andere rijbaan liepen twee auto's, die op de spitsstrook reden richting Utrecht, flinke schade op door loskomende betonnen delen.

De ambulances vervoerden zes slachtoffers naar het ziekenhuis en ook de traumahelikopter werd opgeroepen. De afdeling Verkeersongevallen Analyse deed uitgebreid onderzoek naar de toedracht van het ongeval en een politiehelikopter maakte hiervoor overzichtsfoto’s. Ook spraken agenten met diverse getuigen. Het onderzoek is nog niet afgerond.

Foto boven: drukte bij de afrit richting A12.

Fotobron: www.zoetermeersdagblad.nl.


| Foto: Digitaal Dagblad.