Video: zakkenrollers in AH Zoetermeer

mainImage
Video: zakkenrollers in AH Zoetermeer

Het tv-opsporingsprogramma Team West van Omroep West besteedt deze week onder meer aandacht aan drie diefstallen in Zoetermeer. Drie vrouwen van 71, 74 en 81 jaar werden daarbij de dupe van zakkenrollers.

Op zaterdag 2 juni jongstleden werd de vrouw van 81 het doelwit van twee vrouwen terwijl zij boodschappen deed in de Albert Heijn in Meerzicht. Het duo nam de portemonnee van het slachtoffer mee uit de boodschappenkar. Bij de pinpas zat een briefje met pincode en hierdoor slaagden de verdachten erin om 1150 euro van de rekening te halen. Zij werden zowel bij de pintransacties als in de winkel gefilmd (zie video onderaan dit artikel).

Bij twee eerdere diefstallen in februari dit jaar, in het centrum van Zoetermeer, werden de vrouwen van 71 en 74 jaar beroofd van hun portemonnee in een schoenenwinkel. In beide gevallen gaat het om dezelfde daders. Wat betreft de diefstal in de Albert Heijn gaat het om twee andere verdachten.

Herken jij iemand? Bel de opsporingstiplijn van de politie: 0800-6070 of 0800-7000 (anoniem). Tip de politie via WhatsApp: 06-17214856. Of vul het digitale tipformulier in op politie.nl.Bron afbeelding en video: politie en Team West.


Foto: Digitaal Dagblad