Zoetermeers Dagblad | Vondst illegaal vuurwerk: Zoetermeerse verdachten
mainImage

Vondst illegaal vuurwerk: Zoetermeerse verdachten

27 december 2019, 15:51 uur
112

In de afgelopen weken is het vuurwerkteam Leiden-Bollenstreek actief geweest in het district met als doel het opsporen van handelaren in illegaal vuurwerk, maar ook bezit van illegaal vuurwerk. In het district werden tien verdachte handelaren opgespoord. Bij alle verdachten werd zwaar illegaal vuurwerk aangetroffen en in beslag genomen. Er zijn ook aanhoudingen verricht in Zoetermeer. De verdachten zijn verder woonachtig in: Noordwijk, Katwijk, Leiderdorp, Leiden en NieuwVennep.

 

Ook bij klanten van deze handelaren is door het vuurwerkteam een bezoek gebracht. Op meer dan 150 adressen in de streek werd een bezoek gebracht en op veel van deze adressen werd illegaal vuurwerk in beslag genomen. Denk hierbij aan cobra’s, mortierbommen, lawinepijlen, nitraten, illegale cakes enz. Tot en met de jaarwisseling zal het vuurwerkteam nog actief blijven en sluit het team niet uit dat er nog meer in beslagnames zullen volgen.

De politie geeft het advies om uw vuurwerk bij een Nederlands verkooppunt te kopen. Dan weet u zeker dat u in ieder geval vuurwerk in huis heeft wat bij wet is toegestaan. Bezit van illegaal vuurwerk is een misdrijf en kan u, of uw gezin in een vervelende situatie brengen. Heeft u nog informatie over opslag/bezit van illegaal vuurwerk? Bel 0900-8844 of als u liever anoniem wilt blijven 0800-7000.


Foto: ANP