'We zijn bespuugd, geknepen en gebeten'

mainImage
'We zijn bespuugd, geknepen en gebeten'

De politie Zoetermeer maakte onlangs een wel heel bizar incident mee, zo wist het team gisteravond te melden. Vier agenten moesten in actie komen om een man bij te staan die onwel geworden was door het gebruik van ghb/speed en alcohol. Dat ging bepaald niet zonder slag of stoot.

'Het ene moment is hij buiten zinnen, slaat om zich heen om vervolgens weer volledig out te gaan en het zelfs lijkt of hij stopt met ademen. We moeten er rekening mee houden dat de man bij verzet zeer sterk zal zijn door het gebruik van dergelijke middelen. We besluiten de man zo snel mogelijk op een brancard te leggen en hem daar goed vast te snoeren. Maar dan begint het pas. Als hij wordt opgetild, komt hij verschrikt bij en gaat zich hevig verzetten,' aldus de politie Zoetermeer.

'We zijn inclusief het ambulancepersoneel met zes mannen. Zijn twee vrienden proberen te helpen, maar de man is niet te bereiken. Er volgt een lastige en zelfs gevaarlijke strijd om de man onder controle te krijgen. Tevens is door het gebruik van grote hoeveelheid ghb het leven van man in gevaar doordat hij zich zo verzet.
We zijn bespuugd, geknepen en gebeten als hij daar de kans voor kreeg.'

Een ambulancearts kon de man, die met handboeien aan het bed werd geketend, uiteindelijk de benodigde medicatie toedienen. Ongeveer 45 minuten later is de man onder begeleiding van politiepersoneel naar een ziekenhuis in Den Haag vervoerd. Daar stonden zes medewerkers klaar om het werk over te nemen.

De politie Zoetermeer waarschuwt mensen voor het gebruik van ghb en de extreme gevolgen die dit kan hebben. 'Ghb en uiteraard vele andere soorten drugs vormen een groot gevaar voor u en uw omgeving. Ghb is daarentegen ook zeer verslavend, ook bij eenmalig gebruik. Zoek hiervoor hulp voor het te laat is.'


Foto: Digitaal Dagblad