Zoetermeerders aangehouden na dumpen vaten

mainImage
Zoetermeerders aangehouden na dumpen vaten

De politie hield afgelopen woensdagavond drie personen aan die ervan verdacht worden vaten met drugsafval te hebben gedumpt in een natuurgebied nabij Zuidwolde in de provincie Drenthe. De drie verdachten, twee Zoetermeerders van 25 en 26 jaar en een 33-jarige Hagenaar, werden aangehouden op de A28 nabij Staphorst. Het drietal is gisteren gehoord en rechercheurs van het team Milieu van de politie Noord-Nederland doen nader onderzoek naar de zaak.

De verdachten konden met behulp van getuigenverklaringen worden aangehouden. Eerder op de avond, toen zij de vaten achterlieten in het natuurgebied, werden zij namelijk met hun vrachtwagen gespot door wandelaars die vervolgens 112 belden.

Een motoragent zag diezelfde vrachtwagen later nabij Nieuwleusen de A28 oprijden. Bij het tankstation kreeg de bestuurder een stopteken, waarna de vrachtwagen met drie inzittenden stopte en de bestuurder het op een rennen zette. De Hagenaar stak de snelweg over, maar werd later alsnog in de kraag gevat. Bij die achtervolging werd ook een politiehond ingezet.


| Foto: Digitaal Dagblad.