'Zoetermeerse school in shock na dood leerling'

mainImage
'Zoetermeerse school in shock na dood leerling'

De jongen die gisteren in Het LangeLand Ziekenhuis overleed aan de gevolgen van een schotwond is de 18-jarige Wessel, een leerling van het MboRijnland in Zoetermeer. De tiener bezweek kort nadat er in Delft een schietincident had plaatsgevonden bij een coffeeshop in de Breestraat. Volgens een bericht van De Telegraaf is de school aan het Van Doornenplantsoen 'volledig in shock'.

,,Het is een hele trieste gebeurtenis en zijn klasgenoten zijn enorm aangeslagen," zegt woordvoerster Karin Harkema in De Telegraaf. De schoolleiding heeft een stilteruimte gecreëerd waar leerlingen kunnen rouwen. Bekenden van Wessel zeggen op het digitale huis van de landelijke krant dat hij uit 'een net gezin' komt, maar zich de laatste tijd in 'verkeerde kringen' begaf.

Het Openbaar Ministerie bevestigde eerder vandaag al dat er gisterochtend een 18-jarige man is overleden aan de gevolgen van een schotwond in Het LangeLand Ziekenhuis. Er wordt onderzocht of er een verband is met het incident in Delft kort daarvoor.

Foto: de Breestraat in Delft na de schietpartij.

Fotobron: ANP.


Foto: Digitaal Dagblad