Hardloopvereniging Road Runners Zoetermeer organiseert weer de maandelijkse 3Plassenloop. Deze keer echter niet op zondag zoals gebruikelijk, maar op maandag 28 maart tweede paasdag.

Er zijn twee afstanden; kinderen van zes tot en met twaalf jaar kunnen één kilometer lopen en volwassenen kunnen deelnemen aan de vijf kilometer. Het parcours van vijf kilometer voert over nagenoeg verkeersvrije, geasfalteerde fietspaden langs de Zoetermeerseplas en rond de Noordhovense- en Benthuizerplas. De 3Plassenloop is een goede en vaste graadmeter voor de conditie. De loop is bedoeld voor iedereen, dus zowel leden als niet-leden. Zij vormt tevens de afsluiting van de beide kennismakingscursussen, die de Road Runners ieder jaar organiseren in voor- en najaar.

De start van de één kilometer is om 10:00 uur (inschrijfgeld 0,50 euro), de vijf kilometer begint om 10:30 uur (drie euro). Inschrijving kan alleen op de dag zelf vanaf 09:30 uur in het clubgebouw van Road Runners Zoetermeer aan Het Lange Land 14. Kleedruimten met douches zijn aanwezig, evenals AED en EHBO. De complete uitslag staat (behoudens calamiteiten) uiterlijk zondagavond 21:00 uur op www.roadrunnerszoetermeer.nl.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Zoetermeer? Gratis abonneren!