Zoetermeers Dagblad | Adriaan Verheul steunt fietsers Giro di KiKa

Adriaan Verheul steunt fietsers Giro di KiKa

mainImage

Team Conor for KiKa fietst deze maand (23 tot en met 28 juni) zo'n duizend kilometer in Italië om geld in te zamelen voor de Stichting Kinderen Kankervrij. Het doel is om met de tienkoppige ploeg 100.000 euro op te halen en de teller staat nu op 88.000 euro, waarvan teamcaptain Menno Vaartjes ruim 36.000 euro inbracht en daarmee is hij koploper van alle deelnemers aan Giro di KiKa. Vaartjes is de vader van de veel te jong overleden Conor.

Om de groep een hart onder de riem te steken, besloot Adriaan Verheul om 10 procent van de dagomzet van PLUS Verheul op 9 maart van dit jaar te doneren aan Team Conor for KiKa. Dat leverde een cheque op ter waarde van 3.500 euro die onlangs bij de supermarkt in Benthuizen werd overhandigd aan de fietsers.

"Fantastisch, hier zijn we hartstikke blij mee", zegt teamlid Martijn Knoester in gesprek met www.zoetermeersdagblad.nl. "PLUS maakt deze Giro di KiKa voor ons heel bijzonder."

Knoester en zijn ploeggenoten zijn volop in training voor de koers. Met zo'n duizend kilometer en 14.000 hoogtemeters voor de boeg ook wel zo verstandig. "Je moet écht trainen voor dit. Ik denk dat we op jaarbasis wel zo'n 8.000 tot 9.000 kilometer rijden. We fietsten hiervoor al wel, dat scheelt."

Aan deze editie van Giro di KiKa doen circa honderd deelnemers en dertig ploegen mee. Team Conor for KiKa staat tweede op de ranglijst wat betreft hoeveel opgehaald geld. De ploeg richt zijn pijlers nu echter vooral op Menno Vaartjes die in het individuele klassement het meeste aantal euro's wist te versieren.

"Als hem dat lukt, mag hij in de roze leiderstrui rijden. En als team hebben we gemiddeld al de grens van 7.500 euro per persoon bereikt. Hierdoor mogen we met gouden naamplaatjes rijden."

Meer weten? Kijk op www.girodikika.nl of www.conorforkika.nl.  

Meer foto's

Klik op de puntjes rechtsboven om de andere foto's te zien of swipe met je linker muisknop.