Zoetermeers Dagblad | Column Eric Brunings: Egoïstisch en heel erg dom
mainImage

Column Eric Brunings: Egoïstisch en heel erg dom

28 augustus 2020, 08:19 uur
Algemeen, Columns

We hadden geluk. Juist in die zeer hete week van deze maand hadden wij een huis gehuurd in Cadzand. Vlakbij het strand en vlakbij het fraaie natuurgebied het Zwin.

Het was ook de week waarin, tragisch genoeg, diverse mensen omkwamen bij het zwemmen in zee. Ook bij het Zwin staan waarschuwingsborden en wordt de rode vlag gehesen vanwege de gevaarlijke stroming die daar staat. Toch zagen we mensen die waarschuwing gewoon negeren en er zwemmen.

Wat bezielt dit soort mensen?

Het antwoord is, volgens mij, exact hetzelfde als het antwoord op de vraag waarom er wekelijks mensen naar het Malieveld trekken om te demonstreren tegen de coronamaatregen en de ernst van de pandemie ontkennen. Waarschijnlijk is het verbod op het zwemmen in de zee in hun ogen ook tegen de grondwet.

Is het een inperking van hun vrijheid? Is het een duidelijk bewijs dat Nederland af aan het glijden is naar een dictatuur? Dat het negeren van de rode vlag, net zoals het volstrekt negeren van de coronamaatregelen, ook andere mensenlevens in gevaar brengt, vinden dit soort egoïsten schijnbaar volstrekt onbelangrijk.

Als je dan ook nog, om je mening kracht bij te zetten, kinderen met een Davidster over het Malieveld laat lopen en Nederland een politiestaat noemt heb je én weinig van de geschiedenis begrepen én ben je naast egoïstisch ook gewoon heel erg dom.

Over Eric Brunings
Eric Brunings was van 1998-2017 afdelingsleider onderbouw bij het Alfrink College in Zoetermeer. Hij begon in 1981 op die middelbare school als leraar geschiedenis. Brunings schrijft voor www.zoetermeersdagblad.nl columns over onderwijs, zijn passies sport en geschiedenis en andere zaken. Zijn broer Peter keepte in de jaren '80 voor Feyenoord.