mainImage

De Goede Woning verkoopt 3 complexen in Zoetermeer

De Goede Woning verkoopt 3 complexen in Zoetermeer
3 april 2018, 15:17 uur
Algemeen

Wooncorporatie De Goede Woning heeft in Zoetermeer drie complexen verkocht. Het gaat om 55 woningen, bestaande uit appartementen aan de Abeel- en Acaciazoom in Rokkeveen, eengezinswoningen aan het Asselierspad in Palenstein en 62 garages in hoofdzakelijk Meerzicht. De koper is Beleggingsmaatschappij Grouwels en Capital Value heeft het verkoopproces begeleid. Met de verkoop is volgens Vastgoedmarkt.nl een bedrag van 10 miljoen euro gemoeid.

'Onze kerntaak als woningcorporatie is zorgen voor betaalbaar en duurzaam wonen. Dat is een pittige opgave. In Zoetermeer is een flink tekort aan betaalbare huurwoningen. Daarom willen we aankomende 10 tot 15 jaar 1.500 extra betaalbare huurwoningen bouwen,' meldt De Goede Woning op haar digitale huis.

'Ook moeten woningcorporaties hun bezit verduurzamen, zodat alle woningen in 2035 energielabel A hebben en voorbereid zijn op aardgasloos. Ook dit vraagt om een enorme investering. De drie complexen die we verkopen, zijn vrije sector-huurwoningen en dus niet bereikbaar voor onze doelgroep. De opbrengst van de verkoop gebruiken we om te investeren in de bouw van extra betaalbare huurwoningen en in het verduurzamen van onze woningen.'


Foto: Digitaal Dagblad