Zoetermeers Dagblad | Dit zijn de winnaars van Young Music Talent

Dit zijn de winnaars van Young Music Talent

mainImage

Een uitverkochte Theaterzaal van CKC & partners was afgelopen vrijdag 12 april het decor voor de finale van Young Music Talent, de opvolger van het HKC Muziekconcours. Elf solisten en vijf ensembles gingen de strijd met elkaar aan om de eerste prijzen binnen zes categorieën. Na een divers programma reikten onder andere Poejan Elmi, (Orthodontistenpraktijk De Wereldlach) en wethouder Robin Paalvast (cultuur) de prijzen uit. 

De zestien getalenteerde solisten en ensembles presenteerden zich aan publiek en de vierkoppige vakjury. De avond werd geopend door Isis van den Bout (blokfluit) die de aanmoedigingsprijs voor aanstormend talent won tijdens de voorrondes.

Bij de solisten tot 10 jaar won Chun Wai Ng op gitaar en musicalzangeres Maaike Franken won in de categorie 11 t/m 16 jaar. Het talent van djembéspeler Luuk Roelofsz Thomas werd bekroond met maar liefst 2 prijzen; hij won in de categorie 17 t/m 21 jaar én samen met Laurent van Osta waarmee hij het Djembé Duo vormde in de categorie Ensembles Lichte Muziek.

Vioolkwartet El Roka kwam als winnaar in de categorie Ensembles Klassiek naar voren. The Battle of the Schools werd gewonnen door The Rockababes, afkomstig van het Erasmus College. Tobias de Jong werd als singer-songwriter beloond met de eerste prijs voor zijn eigen geschreven werk.

Masterclasses

Naast eeuwige roem hebben de winnaars masterclasses door Codarts Rotterdam, een Residentie Orkest Experience, een optreden in het Stadstheater, een muzikale topervaring in een Europese stad en een optreden van een bekende artiest bij hun op school gewonnen.

De organisatie, alle deelnemers en het publiek kunnen terug kijken op een zeer geslaagde editie. Young Music Talent is mogelijk gemaakt door hoofdsponsor Orthodontistenpraktijk De Wereldlach, het Residentie Orkest, Codarts Hogeschool voor de Kunsten Rotterdam, X10C Beeld&Creatie en Vrienden van CKC en georganiseerd door CKC & partners.