Zoetermeers Dagblad | Movies that Matter in Filmhuis Den Haag

Movies that Matter in Filmhuis Den Haag

mainImage

Het Movies that Matter Festival presenteert in het competitieprogramma Camera Justitia dit jaar weer acht films over juridische dilemma’s, waarheidsvinding en de strijd voor gerechtigheid. De speelfilms en documentaires worden gevolgd door gesprekken met makers en deskundigen. Tijdens de Camera Justitia Night op 28 maart kent een vijfkoppige internationale jury de Camera Justitia Award en € 5.000 toe aan de regisseur van de winnende film. 

In de jaarlijkse Camera Justitia Masterclass op donderdag 28 maart vertelt de prominente internationale advocate Colleen Rohan aan de hand van fragmenten uit festivalfilms over haar werk. Rohan is voormalig president van de Association of Defence Counsel en werkt als defence lawyer voor verschillende internationale strafrechttribunalen (ICC, ICTY, ECCC). De Masterclass is onderdeel van de Spring Academy over film en internationaal recht en wordt georganiseerd in samenwerking met het T.M.C. Asser Instituut. 

Het jaarlijkse film- en debatfestival Movies that Matter vindt in 2019 plaats van vrijdag 22 tot en met zaterdag 30 maart in Filmhuis Den Haag en Theater aan het Spui in Den Haag. Het volledige programma staat eind februari online en de kaartverkoop start op 7 maart. 


Foto: Filmhuis Den Haag