Zoetermeers Dagblad | Peter Speicher (FC Zoetermeer) overleden

Peter Speicher (FC Zoetermeer) overleden

mainImage

Erelid van FC Zoetermeer Peter Speicher is op woensdag 6 februari overleden, zo heeft de voetbalclub bekendgemaakt. Hij was al enige tijd ziek.

Speicher, een zeer vertrouwd gezicht binnen de vereniging, was sinds het oprichtingsjaar in 1975 lid van FC Zoetermeer en dat bleef hij zijn hele leven.

'Gedurende die gehele periode is hij altijd betrokken gebleven bij de vereniging. Peter is zelf spelend lid geweest en na deze periode altijd op velerlei manieren bij FC Zoetermeer en het voetbal betrokken gebleven. Zelfs nog recent (vorig seizoen) tot het niet meer ging, als elftalleider bij ons zaterdag 1 team', zo schrijft FC Zoetermeer op het eigen digitale huis. 

'De meeste mensen die Peter kennen zullen zich hem herinneren als scheidsrechter hetgeen hij zo lang mogelijk heeft volgehouden. Met name in de Westerpark-periode had hij vele jaren een aantal ‘vaste’ teams die hij met veel plezier floot. Daarnaast floot hij een seizoen of drie geleden nog regelmatig de veteranen. Hij schroomde niet om ook het jeugdleiderschap op zich te nemen of de vlag op te pakken. Een echte verenigingsman met een groot hart voor de club. Hij was een trouwe bezoeker bij het eerste elftal.' 

'Altijd een aardig woordje voor mensen die de club bezochten en fanatiek en optimistisch over de voetbalresultaten als het even tegen zat. Een echte opa die trots ging kijken bij zijn kleinkinderen. Optimistisch tijdens zijn ziekteperiode, een echte knokker, het heeft echter niet zo mogen zijn.'


Foto: FC Zoetermeer