Zoetermeers Dagblad | Plantenmarkt bij Stedelijk College

Plantenmarkt bij Stedelijk College

mainImage

Jaarlijks organiseert het Stedelijk College een kleurrijke plantenmarkt, waarbij door de leerlingen opgekweekte, éénjarige perkplanten te koop worden aangeboden aan de Zoetermeerse tuinliefhebbers. Ook balkonhouders komen langs om de planten voor een geringe prijs in te kopen. Dit jaar is de plantenmarkt op woensdag 8 mei van 08.30 tot 16.30 uur in de kas aan het Van Doornenplantsoen.

De opbrengst van de plantenmarkt gaat ieder jaar naar een goed doel. Dit jaar is het goede doel het hospice in Nitra. Midden jaren 90 toen Nitra nog een officiële zusterstad van Zoetermeer was, heeft het Stedelijk College banden aangeknoopt met twee instellingen in Nitra; de stichting Charitas die zich inzet voor armen en behoeftigen in de voormalige Oostblokstaat en de agrarische school. De afgelopen jaren hebben vele honderden Zoetermeerse jongeren in de vorm van stage of uitwisseling Nitra bezocht en zijn vele Slowaakse studenten te gast geweest bij het Stedelijk College.

Dhr. Juraj Barat, de directeur van Charitas, geeft aan zeer blij te zijn met de toekomstige gift van het Stedelijk College. "Er zullen specifiek medicijnen en hulpmiddelen voor worden gekocht die ten goede komen aan de patiënten."