Zoetermeers Dagblad | Spelregels Zoetermeerse vrijmarkt
mainImage

Spelregels Zoetermeerse vrijmarkt

26 april 2019, 09:52 uur
Algemeen

Sta jij morgen op de Zoetermeerse vrijmarkt met Koningsdag? Dan is het handig deze checklist door te nemen zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

- De vrijmarkt is alleen toegestaan op de volgende plekken: de parkeerplaatsen en stoepen op het Marktplein, Park Palenstein langs de voet/fietspaden, langs het fiets/voetpad van het Dobbepad (Markt - Vlamingstraat), Vlamingstraat, westelijke Dorpstraat op de stoep en achter de pilonnen, Leidsewallen (alleen op de stoepen).

- Er zijn geen kramen of partytenten op de vrijmarkt toegestaan. U mag wel gebruik maken van stoelen en een tafeltje om de spullen op uit te stallen.

- Kleedjes, tafels, dozen, borden, spullen et cetera op de fietspaden, straten en bruggetjes zetten en op het Zuidwaarts voor de palen is verboden.

- Commerciële verkoop is niet toegestaan. Handelaren of wat daarop lijkt worden verwijderd. Alleen zolderverkoop is toegestaan voor een goed doel op de locaties van de vrijmarkt.

- Iedereen is verplicht de niet verkochte spullen na afloop mee naar huis te nemen of in te leveren bij het milieu-eiland op de Markt.

- De vrijmarktplaats dient schoon te worden achtergelaten. Er staan containers op de Markt en in de Dorpsstraat om afval gescheiden aan te bieden. Er wordt gecontroleerd.

- Het is verboden de volgende voorwerpen/producten te verkopen: alcohol, wapens, verdovende middelen, porno en etenswaren. Het is verboden om koffie/thee, fris en overige dranken te verkopen. Onder de vlag van de Oranjestichting zijn verkooppunten ingericht voor eten en drinken. 

- Geluidsversterkende apparatuur aanzetten is niet toegestaan.

- Er mogen alleen auto’s op de Markt komen, zolang de veiligheid dat toelaat, om de spullen uit te laden en na afloop de overgebleven spullen in te laden. In die tussentijd moet de auto ergens anders geparkeerd worden. Tijdelijk parkeren of de auto onbeheerd achterlaten op het vrijmarkt-terrein is niet toegestaan. Hiervoor zullen parkeerboetes worden uitgeschreven.

- Aanwijzingen van de organisatie, verkeersregelaars, Team Handhaving Zoetermeer en de politie moeten direct worden opgevolgd.