XL Box Zoetermeer: huur of koop je garagebox

14 June 2019, 17:42 uur
Algemeen
mainImage

XL BOX lanceert in de Randstad op meerdere locaties een vernieuwende work & store-formule, als eerste in Zoetermeer. Aan de Industrieweg 12 in de wijk Rokkehage (12) ontwikkelt XL BOX in samenwerking met Reedijk Vastgoed Groep 135 drive-in garageboxen van diverse groottes die zowel te koop als te huur worden aangeboden. Op 20 juni aanstaande start de inschrijving, bekijk hier de website: www.xlboxzoetermeer.nl.

Wees er snel bij, want garageboxen zijn zeer schaars, zeker in de koopsfeer. Bovendien krijgen de eerste 25 kopers voor zes maanden een gratis flexwerkplek in de bijbehorende business-lounge. Ook hier geldt op=op.

Heb jij interesse? We zetten hieronder de belangrijkste zaken op een rijtje. Bekijk ook de video-impressie onderaan.

Achtergrond
Het nieuwe XL Box is in samenwerking met Reedijk Vastgoed Groep gelanceerd. Zij kochten het kantoorpand aan de Industrieweg 12 van de gemeente Zoetermeer. De bestaande bedrijfshal achter het bestaande fraaie kantoorpand wordt gesloopt. Er komt een nieuwe geïsoleerde bedrijfshal voor in de plaats. Doel van het bedrijf is om XL BOX na Zoetermeer ook in andere steden in de Randstad uit te rollen. De initiatiefnemers hebben veel ervaring in de ontwikkeling van storageconcepten en waren eerder succesvol met het runnen van soortgelijke bedrijven.

Waarom Zoetermeer? 
Met ruim 125.000 inwoners is Zoetermeer een groot verzorgingsgebied. De stad krijgt er de komende jaren bovendien heel wat woningen bij door de opgelegde woningbouwagenda van de overheid. Een groot aantal woningen beschikt echter niet over een aparte berging of garage, ook omdat er veel hoogbouw is. XL BOX wil inspelen op dat ruimtegebrek waar vele consumenten en zzp’ers uit Zoetermeer mee te maken hebben. Het deed bovendien uitgebreid onderzoek waaruit die behoefte in deze regio bleek.

Hoe groot zijn de garageboxen?
Er komen 135 drive-in garageboxen verspreid over begane grond en drie etages in diverse maatvoeringen. De kleinste boxen zijn 11 m2, de grootste 49 m2. De meeste voorkomende afmetingen zijn 19 en 31 m2. Uiteraard kun je jouw box optioneel naar eigen behoefte inrichten.

Elke box per auto 24/7 bereikbaar
Interessant aan dit concept is dat elke box bereikbaar is per auto. Dat is een groot verschil met andere opslaglocaties waar je spullen via karren en lift naar de box moet brengen. Iedereen die een garagebox koopt of huurt, kan 24 uur per dag met een persoonlijke keytag het terrein op naar zijn/haar box. Er is een geavanceerde alarminstallatie met doormelding naar de meldkamer evenals permanente camerabewaking. Dus heel veilig en beter voor het behoud van je persoonlijke eigendommen. Elke box wordt uitgevoerd met LED-verlichting en stopcontact en heeft een elektrisch bedienbare geïsoleerde sectionaal deur van HORMANN. Tijdens kantooruren is er een beheerder van XL BOX aanwezig.

Wat biedt XL Box Zoetermeer verder?
Zzp’ers vinden het prettig om hun voorraad/opslag bij hun werkplek te hebben. Vaak werken zzp’ers vanaf de zolderkamer, maar dan hebben ze hun handel niet bij zich. Bij XL Box Zoetermeer hebben ze de mogelijkheid een eigen box met eigen huisnummer te nemen. Zie het als een vestigingsadres voor jouw bedrijf. Daarnaast kunnen ondernemers vanuit de box doorsteken naar de business-lounge met flexwerkplekken. Werken aan een offerte, afspreken met klanten en je opslag checken kan dus allemaal op dezelfde plek. Voor de deur ruim voldoende gratis parkeren beschikbaar.

Faciliteiten complex
Daarnaast beschikt het XL Box-complex over douches, lockers en toiletten. Handig voor als je moet klussen, na het wielrennen even langskomt op de fiets of als je je nog even wilt opfrissen voor een belangrijke meeting. Ook komt er een loungeruimte waar je kunt lunchen en relaxen. Het energieneutrale pand beschikt verder over gratis wifi, LED-verlichting en zonnepanelen op het dak.

Prijzen
Voor ondernemersbegrippen, is de huur of koop van een garagebox een relatief kleine investering. Er is bij XL BOX al een garagebox te huur vanaf € 105 per maand excl. BTW. Dat is een stuk laagdrempeliger dan wanneer je een groot pand moet huren en een lange commitment aangaat. Dat is hier niet nodig. Daarnaast biedt XL Box als één van de weinige partijen een optie tot koop. Er is bij XL BOX al een garagebox te koop vanaf € 15.000 excl. BTW. De huurprijzen van XL BOX Zoetermeer liggen circa 25% lager dan bij Shurgard. Dat is nogal wat. Bij het huren van een garagebox van 19 m2 zit je rond € 190 per m2. Bij Shurgard is dat vaak € 250 per m2.

Voor wie interessant?
De garageboxen zijn ideaal voor zzp'ers (bijvoorbeeld voor opslag van je webshopvoorraad) en voor consumenten met ruimtegebrek. Denk aan het stallen van je snowboards, motoren of andere spullen waarvan je thuis amper gebruikmaakt. Maar ook voor doe-het-zelvers, hobbyisten en mensen die gaan verhuizen of renoveren kunnen de garageboxen, al dan niet tijdelijk, soelaas bieden.

Wanneer in gebruik?
De oplevering van het nieuwe complex wordt eerste kwartaal 2020 verwacht waarna de garageboxen in gebruik kunnen worden genomen. Ga naar www.xlboxzoetermeer.nl om je in te schrijven.

Contactgegevens
Adres: Industrieweg 12 Zoetermeer (dichtbij A12)
Telefoon: bel gratis 085-0070709
Email: [email protected]
Website : www.xlboxzoetermeer.nl