mainImage

Zoetermeerders uit Oosterheem vechten tegen corona

Hennie Veenema (links) en Paulus van Willigen uit Zoetermeer: strijden tegen corona.
29 maart 2020, 13:15 uur
Algemeen

Zoetermeerders Hennie Veenema en Paulus van Willigen uit de wijk Oosterheem zijn net als vele anderen getroffen door het coronavirus. De 45-jarige Hennie is inmiddels goed herstellende, maar haar 51-jarige vriend Paulus ligt nog op de intensive care van het LangeLand Ziekenhuis.

"Paulus is waarschijnlijk besmet geraakt via zijn oom", zegt Hennie tegen www.zoetermeersdagblad.nl. "Paulus heeft een eigen zaak, van Willigen Witgoed in Bergschenhoek, en zijn oom kwam op woensdag 11 maart langs. Hij sprak met hem, maar niemand wist dat zijn oom al besmet was. Zijn oom is een aantal dagen later opgenomen en helaas ook komen te overlijden door het coronavirus. Wij kregen klachten vanaf dinsdag 17 maart, begonnen ons lamlendig te voelen."

Toch werken
Op woensdag besloot Paulus toch te gaan werken, ook al voelde hij zich grieperig. "Donderdagochtend werden we beiden wakker met intense hoofdpijn die niet valt te beschrijven. Een soort migraine maar dan nog heftiger. En pijn in de schouderbladen en rug. Dat zette zich door op vrijdag en zaterdag. Paulus werd alleen veel zieker. Zondag heeft hij de hele dag op bed gelegen met een ziek gevoel en verhoging van 38,5 graden."

Ze besloten de huisarts te bellen en Paulus werd doorgestuurd naar het LangeLand. "Daar is Paulus nagekeken en weer naar huis gestuurd met antibiotica; ondanks dat ze een kleine piep hoorden in z’n longen. Er werd gezegd dat als de klachten niet zouden weggaan, hij terug moest komen. Dinsdag keek ik bij hem hoe hij zich voelde en ik zag dat hij doodziek was. Ik belde de huisarts en vervolgens moest hij in het ziekenhuis blijven. Uit de foto bleek dat Paulus een dubbele longontsteking had."

Opname
Een opname op de intensive care volgde. Paulus ligt daar nog steeds. "Het gaat met veel ups en downs nu beter met hem. Maar we hebben nog geen idee wanneer hij naar huis mag. Paulus heeft als doelstelling komende dinsdag, hij is positief ingesteld." Hennie is zeer lovend over de verpleging in het LangeLand Ziekenhuis. "De verpleging op de ic krijgt wel echt een pluim. Deze mensen doen zo goed hun werk en ze staan je hoe vaak je ook belt altijd vriendelijk te woord."

Bij Hennie is het virus uit het lichaam en ze is goed herstellende. Haar zoon van 22 jaar en diens vriendin van 22, die allebei inwonen bij Hennie en Paulus, ontwikkelden alleen milde klachten. Nu is het hopen dat Paulus ook snel weer de oude wordt. "Ik hoop dat aan deze nachtmerrie snel een einde komt. Het was een hel."