Zoetermeers Dagblad | Zoetermeerse Sera vertelt straks bijzonder verhaal

Zoetermeerse Sera vertelt straks bijzonder verhaal

mainImage

Sera Spanier (1947) vertelt vandaag op 4 mei in Zoetermeer het verhaal van haar als klein meisje dat wil weten wat er gebeurd is met haar familie in de Tweede Wereldoorlog. Dat verhaal moet steeds weer worden verteld, ook nu in Zoetermeer. Opdat wij niet vergeten. Spanier is lerares liberaal jodendom en woont in Zoetermeer. Vele jaren was zij werkzaam in het onderwijs voor kinderen en volwassenen van de Liberaal joodse Gemeente Den Haag en Brabant.

Daarnaast is zij onder meer zeer actief met het geven van lessen en lezingen aan mensen van verschillende religies en afkomst.

Het verhaal is vanavond even na 20.00 uur te zien via een livestream op YouTube. Het is onderdeel van een Compassie-project van het ILOZ, in samenwerking met het Kompas, Zoetermeer. Het InterLevensbeschouwelijk Overleg in Zoetermeer (ILOZ) is een open platform van kerken, moslim-organisaties, de joodse-, baha’i-, hindoe-, humanistische en Syrisch-culturele gemeenschappen in Zoetermeer. Het ILOZ treedt ook op als Ambassade van Vrede voor Zoetermeer.