Zoetermeers Dagblad | Column: De belofte van Pasen
mainImage

Column: De belofte van Pasen

24 maart 2021, 09:33 uur
Columns

Toen diverse politici voor de verkiezingen aangaven de terrassen hopelijk te openen met Pasen, klonk dat als een belofte. De belofte waar elke horeca-ondernemer naar snakte, want deze ondernemer wil niets liever dan zijn eigen broek ophouden in plaats van het handje.

Natuurlijk was het geen belofte, maar juist ijdele hoop, tegen beter weten in, van deze zwaar getroffen sector. Terrasweer met Pasen zou in Zoetermeer op zichzelf al een meteorologisch wonder te noemen zijn, maar de hoop weer open te mogen gaf iets van leven in de brouwerij.

Koude kermis
Helaas is het van een koude kermis thuiskomen (wat overigens ook al eeuwen geleden lijkt) als de harde realiteit zich weer aanbiedt. De Zoetermeerse horeca hoeft zich komende maanden nog niet gelukkig te prijzen. De takeaway & afhaal blijft voorlopig een schamele fooi om het verlies te temperen.

Maar Pasen kent wel een grotere belofte, de belofte van nieuw leven en wederopstanding! Deze belofte wens ik alle horeca-ondernemers toe, dat ze na deze 'dodelijke' coronaperiode zich verzekerd weten van een nieuw leven van de gastheerschappij en dat de gasten zich massaal aandienen, met en zonder reserveren. Dat gezelligheid en gastvrijheid weer hoogtij viert en dat iedereen in Zoetermeer zal weten: 'Horeca, dat is wat bijzonders, dat moeten we koesteren!'

Ik ga alvast kijken waar ik in Zoetermeer mijn Paasmenu vandaan laat komen. U ook?

Fijn Pasen allemaal en proost op het leven!

Over Marco van den Boomgaard
Marco van den Boomgaard is ondernemer en sales consultant. Woont sinds 1977 in Zoetermeer. Hij is liefhebber van gastronomie en Hongarije-kenner in hart en nieren. De Zoetermeerse politiek is hem bekend. Voor www.zoetermeersdagblad.nl schrijft Van den Boomgaard columns over en voor de ondernemer en de (lokale) politiek. Je kunt hem volgen via zijn Twitter-kanaal.