Zoetermeers Dagblad | Column Elsje Veth: Briket versus pepernoot
mainImage

Column Elsje Veth: Briket versus pepernoot

15 september 2020, 08:14 uur
Columns

Met een paar mooie warme zonnige nazomerdagen in het vooruitzicht, haal ik nog één keer de BBQ uit de schuur. Vol goede moed ga ik richting supermarkt.

Bijna alle ingrediënten voor een geslaagd grill-evenement liggen in de winkelkar. Wat ontbreekt zijn de briketten. Zonder barbecuet het wat lastig. Na een vruchteloze ronde langs de vele schappen klamp ik tenslotte een winkelbediende aan. Briketten?

'Nu u het vraagt mevrouw, eerlijk gezegd geen idee of deze nu nog verkrijgbaar zijn'. Geen moeite is de aardige jongeman te veel, maar ook hij kan geen briket ontdekken. Inderdaad pas volgende zomer weer volop in het schap. Voorlopig niet meer verkrijgbaar. Het voormalige BBQ-schap is ingenomen door zakken vol pepernoten, sinterklaasschuim en chocolademuizen. Ga daar als briket maar eens aanstaan.

Het tuincentrum biedt uitkomst. Briketten? 'Mevrouw, hoeveel kilo wilt u hebben?' In onze tuinbubbel kunnen we alsnog genieten van een nazomerse grillmaaltijd.

 

Over Elsje Veth
Vanuit Zeeuws-Vlaanderen volgde Elsje Veth in 2011 haar hart naar Zoetermeer waar zij sindsdien samenwoont met fotograaf Chris van Dijke. Moeder van twee volwassen zoons en oma van kleinzoons Xavi en Roan. Werkt als fulltime secretaresse in Rotterdam. Ze publiceerde twee verhalenbundels; ‘Neus snuiten en doorhoesten’ (2015) en ‘Rafels’ (2017). ,,Mijn columns ademen charme, levenslust, wijn en hoge hakken uit. Met hier en daar een vleugje peper,” Twitter: @elsjeschrijft Instagram elsjeschrijft.