Column Elsje Veth: Ratrace

11 October 2018, 10:14 uur
Columns
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Een massa reizigers op Schiphol. Een krioelend mierennest van mensen. Iedereen heeft haast op weg van A naar B met of zonder volle bepakking.

Uitgecheckt, onze koffers van de bagageband gehaald, op pad naar de trein. We worden meegesleurd in de vaart der volkeren. Op de roltrap onhandig gestuntel met mijn rolkoffer. Gezucht en irritatie bij de mederoltrapgangers.

De trein naar Leiden kampt met vertraging. In bus 400 van Leiden naar Zoetermeer zijn enkel nog staanplaatsen. Buiten is het ongewoon warm voor de tijd van het jaar. Volle terrassen met opgewekte mensen. De nazomerzon schijnt volop. We zijn weer thuis. Op amper vier uur vliegen. Terug in de wereld van de Ratrace.

Opzij, opzij, opzij, maak plaats, maak plaats, maak plaats, we hebben ongelofelijke haast. @Herman van Veen
Over Elsje Veth


Vanuit Zeeuws-Vlaanderen volgde Elsje Veth in 2011 haar hart naar Zoetermeer waar zij sindsdien samenwoont met fotograaf Chris van Dijke. Moeder van twee volwassen zoons en oma van kleinzoon Xavi. Werkt als fulltime secretaresse in Den Haag. Ze publiceerde twee verhalenbundels; ‘Neus snuiten en doorhoesten’ (2015) en ‘Rafels’ (2017). ,,Mijn columns ademen charme, levenslust, wijn en hoge hakken uit. Met hier en daar een vleugje peper,” Twitter: @elsjeschrijft.