Zoetermeers Dagblad | Column: Vaccineer Zoetermeer en snel
mainImage

Column: Vaccineer Zoetermeer en snel

21 april 2021, 11:45 uur
Columns

De handen zijn er en de wil is er ook. En er is een geweldige ruimte gevonden. Op de plek waar normaal een ijzige koude heerst, zal men er nu peentjes zweten voordat de naald in de arm zit: het SilverDome!

Al meer dan een jaar is hier helaas geen evenement meer geweest en dan bij wijze van 'Fieldlab-testevenement' nu de grootste vaccinatie plannen voor deze bijzondere locatie. Zoals Hugo de Jonge het zegt: 'de vaccinatie is de weg uit deze donkere tunnel'. Dus mensen, prikken prikken en nog eens prikken.

Maar dan...AstraZeneca kan niet meer voor mensen onder de 60 jaar of helemaal niet en Johnson & Johnson laat ook nog langer op zich wachten. Als inenting de enige hoop is voor een snelle heropening van de Zoetermeerse economie, vraag je je toch af of en hoe dit goedkomt?

Op deze wijze komt het te mondjesmaat binnen en gaat het lang duren voordat we weer een festival mogen bezoeken. Het grootste probleem is de beperkte soorten en aantallen vaccines en dan vraag ik mezelf toch af: zouden we niet aan de SputnikV moeten? Of brengt het Chinese SinoPharm nog redding?

Blijkbaar is het politieke statement maken belangrijker dan onze economie weer snel van het slot te krijgen en levens te sparen. Er zijn landen in Europa, en daarbuiten, die alle kwetsbaren in de bevolking al hebben geïnjecteerd en daar zijn restaurants en cultuurpodia alweer open.

Deze landen hebben hun (economische) redding te danken aan eigen input in plaats van te afhankelijke opstelling aan de Europese Commissie. Nederland daarentegen was en is weer het braafste jongetje van de klas en kampt nu met tekorten en of te trage leveringen.

Dat strookt niet met ons Zoetermeer! De mensen, de wil en de locatie, alles is er. Deze soevereine mentaliteit van nuchter Zoetermeer doet en voelt goed, nu de vaccinaties nog!

Over Marco van den Boomgaard
Marco van den Boomgaard is ondernemer en sales consultant. Woont sinds 1977 in Zoetermeer. Hij is liefhebber van gastronomie en Hongarije-kenner in hart en nieren. De Zoetermeerse politiek is hem bekend. Voor www.zoetermeersdagblad.nl schrijft Van den Boomgaard columns over en voor de ondernemer en de (lokale) politiek. Je kunt hem volgen via zijn Twitter-kanaal.