Het rampjaar 2022

4 January 2022, 09:43 uur
Columns
mainImage

Het is zover. Nieuw elan. Nieuw van alles. Alleen met een premier die net is gered van de destructie op het milieupark. Niemand wilde eigenlijk het afval uit de vorige periode maar ja het was waarschijnlijk gevaarlijk voor het milieu. Dus boven de grond houden.

Maar het wordt een ramp.

Ernst Kuipers. Gaat vol goede moed beginnen. Loopt dood op de politieke muur.

Hetzelfde geldt voor de andere wetenschapper in het kabinet. Je zit niet in de Wereld draait door. Niemand die naar je luistert.

Sigrid Kaag. Weet niet eens of ze weet hoeveel mensen werkelijk te besteden hebben.

Rob Jetten. Had ik liever op defensie gezien. Maar met klimaat gaan we toch weer aan het gas.

En dan Kasja Ollongron op defensie. Ze is niet eens een Milva geweest. Kansloos.

Tot zover de hersenlozen van D66. Opgesloten in hun eigen carrière bubbel.

Dan, en vergeef me dat ik mij nu echt zorgen maak. De komende tijd wordt de geopolitiek heel gevaarlijk. We zien schuivende machtspatronen in de wereld. En dan zetten wij een Wopke op buitenlandse zaken. Laat het even op je inwerken.

……………

Wopke die al met z’n neus in het strand ging bij Nieuwsuur. Die het CDA aan de rand van de afgrond heeft gebracht. Tegenover Poetin? Kansloos.

Ome Hugo. Ik mag hem persoonlijk heel erg graag. Maar om nu van de ene crisis naar een hele grote crisis te verhuizen. Kansloos.

Over de VVD heb ik het helemaal niet. Al twintig jaar incompetent beleid op welk ministerie dan ook. We zitten juist in de shit door die partij. Wonen, zorg, belastingen, justitie, zelfs afval ophalen kunnen ze niet. Kansloos. Zeker nu op justitie.

“Zal ik u de wet laten zien minister?”

Tja, dan de Christenbroeders. Wat een stelletje opportunisten. Nee, we zijn principieel. Nou, laat ik dat dan met bijna 15 jaar Christelijk onderwijs ontkrachten. Jezus had gelijk. De farizeeërs moeten nog altijd uit de tempel.

Maar ze zitten in de tempel.

Kansloos.

Mijn enige hoop is dat de frustratie onderling op een grote hoogte komt.