Selectieve verontwaardiging

20 October 2023, 09:15 uur
Columns
mainImage

Toen Hamas overging tot doden van kinderen, verkrachten van vrouwen en meesleuren van onschuldige gijzelaars wisten ze dat Israël daar met harde hand op zou reageren. Zo gaat het al sinds het oprichten van de staat in 1948.

Hypocriet

De verontwaardiging van pro-Palestina-demonstranten in vele landen is daarom enorm hypocriet. We kennen in Nederland het gezegde: “Wie kaatst moet de bal verwachten!” en het Bijbelse: “Oog om oog, tand om tand”, dat ook in de Koran te lezen valt. Sterker nog sommige leiders van Hamas zitten niet in de Gazastrook, omdat ze de Israëlische reactie niet wilden afwachten.

Ook in ons land zagen we demonstraties tegen het zo te verwachten en logische terugslaan van Israël. Plotsklaps waren ze er weer, die demonstranten die veilig in ons land Joden beledigen en scanderen dat er maar één God is en Mohamed zijn profeet is. In welk moslimland kunnen demonstranten roepen dat Jezus de Verlosser is en dat in de Bijbel de absolute waarheid staat? Godzijdank verlagen wij ons niet tot het niveau van die landen, maar hoelang nog? Wanneer barst de kruik die al heel lang te water ligt.

Merkwaardig

Toen de Taliban en IS dood en verderf zaaiden uit naam van hun geloof, zag ik geen enkele islamitische demonstrant op straat, terwijl hun religie enorm in diskrediet gebracht werd. Sterker nog: er was heimelijke en openlijke steun voor die barbarij. De levens van Jezidi’s, Christenen en andere minderheden in Arabische landen lijken niet belangrijk te zijn.

Nog nooit een demonstratie gezien tegen de onderdrukking van Koerden, die al in 1918 de toezegging kregen een eigen staat te stichten. Nooit een demonstratie tegen de bezetting van Noord Cyprus. Nooit een demonstratie tegen de overheersing van het gebied van de Touaregs in West Afrika. Nooit een demonstratie tegen de behandeling van christelijke en hindoestaanse minderheden in Pakistan, Bangladesh etc. Kortom, het heeft er de schijn van dat voor de demonstranten misdaden begaan door aanhangers van Mohammed minder erg zijn, dan misdaden begaan door niet moslims.

Lees je bronnen

Ik heb meerdere malen gezegd tegen moslims die in discussie wilden: “Ik kan lezen en heb jullie bronnen gelezen.”*

Het merkwaardige verschijnsel doet zich dan voor dat er vriendelijk met het hoofd geschud wordt en gezegd dat die bronnen vals zijn! Immers vertaald door Westerse geleerden en die liegen natuurlijk (sic). Dat is makkelijk debatteren! De opponent is niet in staat zich te verdiepen in jouw achtergrond en dus altijd verkeerd geïnformeerd.

Ik ga er van uit, dat noch prof. Jansen noch prof. Kramers, wiens Koranvertaling ik heb, bewust liegen en haal mijn kennis dus wel uit de door hen vertaalde bronnen. Hier lezen we de verklaring voor antisemitisme en de vol trots gedemonstreerde wreedheden. Eigenlijk is er ook niet veel anders te verwachten van vroegmiddeleeuwse boeken.

We waren getuigen van een 19e eeuwse pogrom uitgevoerd met een Middeleeuwse mentaliteit.

 

* Prof. Dr. Hans Jansen (arabist) is de auteur van vele boeken over de Islam. Begin bij: Islam voor varkens, apen, ezels en andere beesten. ISBN 978 90 490 2403 1