Zoetermeers Dagblad | Zoetermeerse woningmarkt bijna volledig opgedroogd
mainImage

Zoetermeerse woningmarkt bijna volledig opgedroogd

17 februari 2021, 16:48 uur
Columns

De woningmarkt in Zoetermeer is, zoals inmiddels in grote delen van de Randstad, nu bijna volledig opgedroogd. Een huis vinden, is zeker als starter, haast onbegonnen werk. Een treurige ontwikkeling die maar voortduurt.

En als er al eens een woning te koop staat, dan zijn veertig reacties geen uitzondering. Vaak is het dan zo dat de meest vermogende belangstellenden met de beste biedingsvoorwaarden er mee aan de haal gaan.

We zien ook steeds meer mensen uit Leidschendam-Voorburg en Den Haag richting Zoetermeer trekken omdat het wonen in die gemeenten door de krapte al helemaal onbetaalbaar is geworden. Dit heeft tot gevolg dat de prijzen in Zoetermeer nog verder oplopen wegens deze extra vraag. Zoetermeer kent inmiddels al de hoogste prijsstijgingen in de regio.

Er is sprake van een verdringingsmarkt. Vanwege het prijsniveau en krappe aanbod zien wij Zoetermeerders oostwaarts vertrekken naar bijvoorbeeld plaatsen als Waddinxveen, Boskoop en Moerkapelle waar het voor hen weer iets betaalbaarder is.

De woningmarkt is ernstig uit balans en het zal helaas nog lang duren voor deze weer enigszins in evenwicht is.  

Over Erik Jenné
Erik Jenné is makelaar bij De Makelaars, dat vestigingen heeft in Zoetermeer (Schoutenhoek 40) en Rotterdam (Westersingel 94). Vanuit het partnership met www.zoetermeersdagblad.nl werpt hij met deze column geregeld een blik op de Zoetermeerse woningmarkt.