Zoetermeers Dagblad | 50 Duindorpers kunnen bezoek verwachten na relletjes
mainImage

50 Duindorpers kunnen bezoek verwachten na relletjes

22 oktober 2020, 19:15 uur
Den Haag & Regio

Zo'n 50 inwoners van Duindorp kunnen binnenkort bezoek verwachten van de aangewezen instanties, politie of jeugdwerk, naar aanleiding van de ongeregeldheden in de wijk de afgelopen week. Dat stelde burgemeester Jan van Zanen donderdag tijdens een bezoek aan de wijk, zo meldt De-scheveninger.nl 

Inmiddels lijkt de rust in Duindorp weer redelijk teruggekeerd na een week van brandjes, vernielingen en gooien van vuurwerk en flessen naar politie en HTM-eigendommen. Volgens Van Zanen zijn de bewoners van de wijk het ook 'gewoon zat'.

Hoewel het rustiger is, houdt de burgemeester de vinger aan de pols. “We nemen daarom de maatregelen die nodig zijn”, aldus Van Zanen, die vorige week na een telefoontje van de politie toestemming gaf de mobiele eenheid in te zetten.

Op opmerkingen of de politie niet harder had kunnen optreden tegen de relschoppers, bijvoorbeeld door sneller mensen op te pakken en die weken vast te zetten, antwoordde de burgemeester: "We leven in een rechtstaat en dat soort oplossingen ligt niet voor de hand. Maar ik snap het sentiment wel.”

Van Zanen hoopt, denkt de problemen met de Duindorpers op te kunnen en denkt dat de bewoners van de wijk daarvoor open staan. Hij riep mede daarom iedereen op die iets gezien of gehoord heeft, dit 'alsjeblieft' te melden.

 


Foto: ANP