Aantal boetes voor geluidsoverlast in verkeer in Den Haag hoog

26 May 2023, 09:17 uur
Den Haag & Regio
mainImage
ANP

De politie heeft de handen vol aan herrie in het verkeer door hard optrekkende motoren en auto’s, knallende uitlaten en gierende banden. Het aantal boetes dat uitgedeeld werd voor geluidsoverlast was in 2022 met 3805 bekeuringen nog nooit zo hoog en meer dan een verdubbeling ten opzichte van drie jaar terug. Dat blijkt uit cijfers die de politie op verzoek van De Telegraaf verzamelde. Vooral op Scheveningen is de overlast hoog.

"Het is duidelijk dat we met een ongewenste trend te maken hebben", constateert Paul Broer, portefeuillehouder Verkeer van de Nationale Politie. "Het aantal klachten uit de maatschappij over geluidsoverlast neemt toe. Wellicht is één van de oorzaken dat we in coronatijd relatief in rust leefden en we daarna geluid in het verkeer - maar ook van bijvoorbeeld vliegtuigen - meer als overlast ervaren. Mensen storen zich daar aan en doen er melding van. Maar het is duidelijk dat de herrie op veel plekken de spuigaten uit loopt."

De politie heeft hotspots in beeld, zoals bijvoorbeeld de boulevard van Scheveningen en de Witte de Withstraat in Rotterdam. "Dat zijn plekken waar mensen blijkbaar graag hun auto’s en motoren showen."

 


Door: ANP